top of page

MB Nova - Samtalscenter

Livssamtal

Marita Bladh
Samtalsspecialist & Certifierad Coach

Kanske är du inte deprimerad men behöver annat stöd i livet?

Livssamtal - mentalt och känslomässigt stöd

 

Livsviktiga samtal om dig och ditt liv


Ibland befinner vi oss i situationer i livet när vi helt enkelt behöver en klok person med mycket livserfaren att prata med. Kanske har du försökt att prata med dina vänner men så småningom märkt du att de slutat lyssna, eller så avfärdar de dina problem och tycker att du ska rycka upp dig, eller så saknar de helt förståelse för vad du pratar om, eller till och med avbryter och börjar prata om sina egna problem?

Men saken är den, att ibland måste vi få processa våra problem - eller den situation vi befinner oss i, för att förstå, acceptera och förhålla oss till det som händer.

 

Vem (sjutton) ska man prata med?


Läs och begrunda dessa, inte så ovanliga, händelser i livet:
 

  • Du har problem i relationen. Ska du då prata med dina singelvänner?

  • Du går igenom en skilsmässa. Ska du då prata med dina vänner som själva befinner sig i äktenskap som knakar i fogarna?

  • Du har problem med dina tonåringar. Ska du då prata med dina vänner som inte har barn? Ska du prata med dina vänner som har småbarn?

  • Du ska bilda familj med en man/kvinna som har barn sedan tidigare. Ska du prata med dina vänner som fortfarande är kärnfamiljer?

  • Din ekonomi håller på att barka åt skogen. Ska du då prata med dina vänner som är höginkomsttagare? Ska du prata med dina vänner som har skuldsanering?

  • Din man/fru har hittat en annan. Ska du prata med dina gifta vänner? Ska du prata med dina singelvänner?

  • Du har blivit illa behandlad på jobbet. Ska du prata med dina arbetslösa vänner? Ska du prata med dina vänner som inte trivs på sina jobb? Eller kanske dina vänner som är egna företagare?

  • Du upptäcker att din man/fru tittar på porr utan dig - och känner dig kränkt. Vem vill du prata om det med?

  • En kär anhörig har dött. Ska du prata med vänner som inte förlorat någon? Ska du prata med en vän som visserligen förlorat någon själv men som inte kommit vidare utan pratar om sin egen sorg hela tiden?

Listan kan göras oändligt lång.

 

Ibland är det helt enkelt fantastiskt att prata med en utomstående. Någon som är kvalitetssäkrad som Coach och dessutom har massor av egen verklig livserfarenhet. Någon som förstår dig fullständigt. Någon som lyssnar aktivt och har förmågan att ge dig nya tankar, idéer och lösningar för att du ska må så bra som möjligt i vilken situation du än befinner dig i.

 

Jag (Marita) vill gärna vara den personen för dig. Jag har extremt mycket egen livserfarenhet. Jag har dessutom erfarenhet från tusentals samtalstimmar med människor som varit med om det mesta du kan tänka dig i livet. Inget ämne är främmande för mig. Ibland fastnar vi dock i det som händer - då behöver vi hjälp att komma vidare. Det hjälper jag dig med också.

bottom of page